La Castanyada VS Halloween


Com ja sabreu, queda molt poc per acabar octubre i a finals celebrem disfressats la nit més terrorífica...


Però compte, perquè tenim un competidor, que és "la castanyada"!





Així que analitzarem les dues festivitats, per així decidir quina és la meva preferida:

  1. Halloween:
En primer lloc, tenim Halloween, que fa 3.000 anys els pobles celtes celebraven el seu any nou, que es deia Samhain, el que actualment és el dia 1 de novembre. No només se celebra aquí a Espanya o a Catalunya, sinó que també se celebra a la resta del món, com per exemple a Irlanda o a la Xina o als Estats Units. A Irlanda per exemple, també els nens surten a demanar tota mena de dolços i s'utilitzen moltes carabasses per decorar els carrers, encara que en altes zones es conserva l'antiga tradició de fer una gran foguera per espantar els esperits. 



        2. La Castanyada:

I per últim tenim la castanyada, que té origen a una antiga tradició pagana se celebrava a tota Europa i que consistia en un àpat assimilant el fi de la collita i el bon temps, amb la presència dels familiars morts. Aquesta festa només se celebra aquí a Catalunya i, per tant, és única.



Finalment, només queda decidir quina és la meva preferida.
Personalment, a mi m'agrada més Halloween perquè és més per quedar amb amics, disfressar-se, etc. A més, és més "internacional". Encara que la castanyada també m'agrada, perquè és una tradició que la coneixes des de ben petit i només la celebrem aquí.

1 comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.