8 de març

 





Aquesta data és escollida per celebrar mundialment el Dia Internacional de la Dona, i el que fem és sortir al carrer a reivindicar el dret a la igualtat d'oportunitats, de tracte, salarial...  

Però primer de tot hem de saber perquè se celebra el 8 de març com el dia de la Dona. Com a exemple buscaré 5 dones que hagin estat importants o que siguin importants.






• Perquè es celebra el 8 de març com el Dia de la Dona?
Es va escollir aquest dia perquè el 8 de març de 1875 les treballadores d'una fàbrica tèxtil de Nova York es van manifestar en contra de la desigualtat salarial que hi havia comparat amb els seus companys de treball. A partir d'aquest dia es va crear el primer sindicat femení de la història a més de que va fer reflexionar la societat.


• 5 dones que hagin estat importants o que siguin importants
    1. Ada Lovelace (1815-1852)
Va ser la primera programadora informàtica. Amb l'ajuda d'aquest avanç, va haver-hi més dones en l'àmbit de la tecnologia.


    2. Maria Mitchell (1818-1889)
Va ser la primera nord-americana que va descobrir un cometa. Gràcies a aquest descobriment es va anar coneixent el món de l'astronimia.


    3. Rosa Parks (1913 – 2005)
Va ser la primera persona en fer un pas endavant en el moviment pels Drets Civils, negant-se a cedir-li el seient d'un autobús a un blanc. Sense gent com ella, no hauríem avançat mai.


    4. Malala Yousafzai (1997)
Ha estat la noia més jove en guanyar el Premi Nobel de la Pau. És una activista dels Drets Civils a Pakistan on va lluitar perquè les noies puguin anar a l'escola. Gràcies a ella les noies poden anar a l'escola a Pakistan.


    5. Greta Thumberg (2003)

És l'activista mediambiental més jove que hi ha hagut en anys. Lluita pel canvi climàtic i pel medi ambient en general. A més de generar consciència sobre l'escalfament global. Sense activistes com ella, el canvi climàtic seria major.




Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.